Korv med rotfrukter i ölbuljong | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv med rotfrukter i ölbuljong

Detta är ett lantligt och mättande recept på falukorv, morot, palsternacka och kinakål som ugnssteks i foliepaket och sedan serveras med couscous. Korv med rotfrukter i ölbuljong tillagas på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela falukorven på längden i 2 delar. Skär tvärs över i 1/2 cm tjocka skivor (halvmånar). Skala och skär morötterna och palsternackorna i tunna slantar. Skala och dela löken, strimla så tunt som möjligt. Skär kinakålen i strimlor.
  3. Blanda allt utom lagerbladen och couscousen i en skål.
  4. Olja mitten på ena halvan av foliearken. Fördela blandningen mitt på den oljade delen av arken. Lägg ett lagerblad överst och vik ihop paketen.
  5. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i 12 till 15 minuter.
  6. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet.
  7. Klipp upp foliepaketen. Lägg över blandningen med en stekspade. Servera med couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g falukorv
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 150 g kinakål
  • 2 dl ljus öl (klass 2 eller 3)
  • 1 msk olivolja (+ olja till foliearken)
  • 2 tsk konc kycklingfond eller buljongtärning (2 tsk motsvarar 1/2 hönsbuljongtärning)
  • 2 tsk senapsfrö
  • 4 st lagerblad
  • 8 port couscous
  • 4 ark ugnsfolie
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan