Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
00:40:00
Är det inte säsong för körsbär använd 500 g frysta urkärnade körsbär (för 8 port).
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
13 st
Kommentarer
Går denna att göra med frysta körsbär eller måste det vara färska?
Linnea
2025-08-25
Hej Linnea! Det går utmärkt att använda frysta körsbär! Hoppas att det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-26
Ska det inte vara glass eller vaniljsås till?
Ulrika
2025-08-21
Hej Ulrika! Det går jättebra att servera den som den är eller med grädde eller glass. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-22
Tar 1 timme att grädda.
Fredrika
2024-07-20
Hej Fredrika och ni andra som tycker att den behöver 1 timme i ugnen. Jag har nu provlagat pajen och det räckte med 40 minuter på 170 grader för mig. Men jag tror att det spelar stor roll hur saftiga körsbär man har och även hur kalla eller varma ingredienser man har när man sätter in pajen. Men jag har nu lagt till att man ska ha den inne tills fyllningen stannar. Hoppas ni bakar den igen för den är ju som en liten dröm! :) Vänliga hälsningar Tove
Kommentarer
Går denna att göra med frysta körsbär eller måste det vara färska?
Linnea
2025-08-25Hej Linnea! Det går utmärkt att använda frysta körsbär! Hoppas att det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-26Ska det inte vara glass eller vaniljsås till?
Ulrika
2025-08-21Hej Ulrika! Det går jättebra att servera den som den är eller med grädde eller glass. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-22Tar 1 timme att grädda.
Fredrika
2024-07-20Hej Fredrika och ni andra som tycker att den behöver 1 timme i ugnen. Jag har nu provlagat pajen och det räckte med 40 minuter på 170 grader för mig. Men jag tror att det spelar stor roll hur saftiga körsbär man har och även hur kalla eller varma ingredienser man har när man sätter in pajen. Men jag har nu lagt till att man ska ha den inne tills fyllningen stannar. Hoppas ni bakar den igen för den är ju som en liten dröm! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-07-27