Körsbärspaj

Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?

Härligt somrigt recept på klassisk körsbärspaj med knaprigt pajskal och smarrig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet (eller köpta). En riktigt läcker efterrätt!

Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stGår denna att göra med frysta körsbär eller måste det vara färska?
Linnea
Hej Linnea! Det går utmärkt att använda frysta körsbär! Hoppas att det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ska det inte vara glass eller vaniljsås till?
Ulrika
Hej Ulrika! Det går jättebra att servera den som den är eller med grädde eller glass. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tar 1 timme att grädda.
Fredrika
Hej Fredrika och ni andra som tycker att den behöver 1 timme i ugnen. Jag har nu provlagat pajen och det räckte med 40 minuter på 170 grader för mig. Men jag tror att det spelar stor roll hur saftiga körsbär man har och även hur kalla eller varma ingredienser man har när man sätter in pajen. Men jag har nu lagt till att man ska ha den inne tills fyllningen stannar. Hoppas ni bakar den igen för den är ju som en liten dröm! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket