Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Körsbärskaka

Bjud dina gäster på en helt gudomligt god kaka med söta körsbär! Häll ner din lena smet med fin citruston i en form före du täcker med de vackra körsbären före du gräddar. Servera din avsvalnade, goda körsbärskaka toppad med siktat florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj bären och ta bort fästet. De behöver inte kärnas ur - men varna gästerna för kärnorna!
  3. Rör ihop smör, florsocker och citronskal i matberedaren. Tillsätt äggulorna en i sänder och rör mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i smeten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem för hand i smeten. Slå smeten i en bakform, ca 28 cm i diameter (för 8 bitar), tex en pajform. Lägg körsbär tätt över hela kakan.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, eller tills den har fin färg. Låt den svalna något och sikta till sist lite florsocker över.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 1 l mogna körsbär
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 ägg
  • 2 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan