Körsbärskaka
Bjud dina gäster på en helt gudomligt god kaka med söta körsbär! Häll ner din lena smet med fin citruston i en form före du täcker med de vackra körsbären före du gräddar. Servera din avsvalnade, goda körsbärskaka toppad med siktat florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000
Ingredienser
8 bitar
1 l mogna körsbär
150 g smör
2 1/2 dl florsocker
rivet skal av 1/2 citron
2 ägg
2 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
super ! :)
Maria
2016-07-25Hej Gunilla! Vi har inte provlagat receptet med mindre socker och kan därför inte svara för slutresultatet. Det borde gå att minska sockermängden något men konsistensen på kakan kan bli lite mindre seg och även lite lösare beroende på hur mycket socker man utesluter. Hoppas du hittar en sockerbalans i kakan som passar dig. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-07-20Receptet är värt att prova, men jag plockar ut kärnorna. Kan man ta mindre socker?
Gunilla
2016-07-19