Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Körsbärskaka med lavendel

Baka en bedårande körsbärskaka med lavendel! Ljuvlig kaka med smak av sommar blir ett uppskattad inslag efter maten eller vid kaffestunden. Servera med vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kärna ur körsbären. Fräs dem lätt i matfett i en stekpanna. Ta upp dem och rör i honung och kanel.
  3. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter (för 8 bitar). Blanda vetemjöl och bakpulver.
  4. Vispa ihop socker och ägg. Rör i matfett, lavendel och mjölblandningen.
  5. Bre ut smeten i formen och lägg i körsbären.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Sikta ev över lite florsocker och servera med vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera ströbrödet, bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera ströbrödet, byt grädden mot havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 3 dl körsbär
  • 1 msk flytande matfett till stekning och formen
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • ströbröd till formen
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande matfett
  • 1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas)
Till servering
  • ev florsocker
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer