Körsbärskaka med lavendel
Baka en bedårande körsbärskaka med lavendel! Ljuvlig kaka med smak av sommar blir ett uppskattad inslag efter maten eller vid kaffestunden. Servera med vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 bitar
3 dl körsbär
1 msk flytande matfett till stekning och formen
1 msk flytande honung
1 tsk kanel
ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl socker
3 ägg
1 dl flytande matfett
1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas)
Till servering
florsocker
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kakan blev riktigt bra, lagom hög och lagom saftiga bär samt en svag smak av tvål på grund av lavendeln. Mycket gott, även utan grädde.
Maria
2024-07-09Alltid lika uppskattad av alla jag bjudit!
Karin
2013-07-06