Körsbärskaka med lavendel

Baka en bedårande körsbärskaka med lavendel! Ljuvlig kaka med smak av sommar blir ett uppskattad inslag efter maten eller vid kaffestunden. Servera med vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
8 bitar
3 dl körsbär
1 msk flytande matfett till stekning och formen
1 msk flytande honung
1 tsk kanel
ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl socker
3 ägg
1 dl flytande matfett
1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas)
Till servering
florsocker
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera ströbrödet, bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera ströbrödet, byt grädden mot havrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Alltid lika uppskattad av alla jag bjudit!
Karin
2013-07-06