Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Korngrynssallad från medelpad

Ett smakrikt recept på korngrynssallad från Medelpad. Du gör salladen av bland annat korngryn, saffran, kyckling, vitlök, purjolök, vitt vin, kräftstjärtar och matyoghurt. Mättande och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka korngrynen enligt anvisning på förpackningen med saffran och salt.
  2. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Skär libbstickan/sellerin i tunna strimlor. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Stek kycklingen med vitlöken i smör 6-8 minuter. Tillsätt morötter och låt fräsa med ca 3 minuter.
  4. Blanda i purjolök, libbsticka/selleri, de kokta korngrynen och vin. Rör om så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda yoghurten med persiljan. Garnera salladen med tomater och kräftstjärtar. Servera med yoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl korngryn
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 1/3 purjolök (1/3 purjolök motsvarar ca 60 g)
  • 5 cm libbsticka eller 3 selleristjälkar (5 cm libbsticka motsvarar 3 selleristjälkar)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • salt och svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan