Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Korngrynsrisotto med Västerbottensost och shiitakesvamp ifrån Kirunagruvan

Ett mumsigt recept på risotto av korngryn med Västerbottensost och shiitakesvamp. Du gör risotton av bland annat lök, vitlök, vitt vin, ost och citron. Servera den krämiga korngrynsrisotton med smakrik stekt svamp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken, fräs den i en panna med oljan. Tillsätt korngrynen och rör om tills allt har fått olja på sig.
  2. Häll på vinet och sen buljongen, lite i taget. Koka enligt förpackningens anvisning. När det börjar bli klart vänd ner osten, salta och peppra samt riv i skalet av citronen.
  3. Stek svampen i smöret först när det tystnat. Krydda med rosmarinen och lite pressad citron.
  4. Servera korngrynsrisotton med shiitakesvamp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 400 g korngryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • ca 3 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 200 g shiitakesvamp eller annan favoritsvamp
  • färsk rosmarin
  • smör till stekningen

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info