Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Korngrynsrisotto

En variant på risotto är denna som du gör på korngryn. Tillsammans med grönsaker, bönor och majs blir risotton en hel måltid som du avrundar med en underbar smak av parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att finhacka lök och vitlök. Fräs detta ett par minuter i olivolja.
  2. Tillsätt korngrynen och grönsaksbuljong. Späd sedan med buljongen medan korngrynen långsamt kokar mjuka.
  3. Tärna morötterna och låt dem koka med efter 15 minuter. Koka grynen helt mjuka, 30-40 minuter.
  4. Strimla purjon och rör ner det tillsammans med väl avrunna bönor, majs och tinade ärter. Låt det hela koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Vänd till sist ner parmesanosten så den smälter i risotton.
  6. Servera gärna risotton med extra ost, päron och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl korngryn
  • ca 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 liten burk majskorn (à ca 200 g)
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?