Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korianderkebab

Vill du laga till din egen kebab? Testa att smaksätta kebaben med koriander för en riktigt god och spännande smak. Servera korianderkebaben tillsammans med couscous eller ris och en härlig sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga köttbullar.
  2. Stek kebaben runt om i oljan i en stekpanna, ca 10 min. Blanda samman ingredienserna till såsen.
  3. Till servering: Servera korianderkebaben med sås, couscous eller ris och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lamm- eller köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 msk olja
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm salt
Till servering
  • couscous eller ris
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare