Koreansk råbiff

Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk råbiff

Ingredienser

4 portioner
400 g lövbiff

Marinad

2 1/2 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö
nymalen svartpeppar
1/2 päron (gärna nashi eller hårt anjou)

Till servering

4 små äggulor
3 msk rostade pinjenötter
bladpersilja
gärna hjärtsallad

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Supergod råbiff. Päron och äggula är mer dekorativt än nödvändigt, saknar du dem så inga problem.

    Jens

  • Så gott, haft till förrätt flertalet gånger här hemma!

    Terese

  • Så oerhört gott, denna återvänder jag ofta till.

    Fredrik

  • fantastiskt gott

    Anna-karin

  • Väldigt gott!

    Hanna

  • Vansinnigt gott, vi tar en snabb repris 👍🏻

    Anna-maria

  • Så jättegott så jag har svårt att hitta ord för det!

    Malin

  • Vansinnigt gott!

    Fredrik

  • Jättegott! Pepprade lite och hade pommes till. Kommer att serveras fler gånger!

    Helena

Testa liknande recept

  • Biffsallad
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgogi med rispyramid
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk biff med soya och sesam
    Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad