Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk jodfritt salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Att ”jodsalt” dödar bakterier är en seglivad myt. Jodsalt innehåller inte jod, utan jodid, som inte är bakteriedödande.
Anders
2025-08-11Undrar kan man använda maizmjöl Ställe för rismjöl MVH Maria
Maria
2025-07-29Hej Maria! Du kan kan använda majsmjöl i stället. Tror att du bör börja med halva mängden och tillsätta mer i fall det behövs. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-04Kan man använda Himalaya salt istället för jodfri salt?
Kristian
2025-06-16Hej Kristian! Så längde det är jodfritt så funkar det. Jodet dödar nämligen mjölksyrabakterierna. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-18