Koreansk kimchi

Betyg 4.7 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 37 kommentarer
Koreansk kimchi

Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Koreansk kimchi

Ingredienser

ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk jodfritt salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

37 st
  • Rättika och kålrabbi är snarlika varandra

    Eva

  • Finns det något annat man kan använda istället för rättika?

    Marianne

    Hej Marianne! Du kan öka på mängden morot istället för rättikan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Att ”jodsalt” dödar bakterier är en seglivad myt. Jodsalt innehåller inte jod, utan jodid, som inte är bakteriedödande.

    Anders

  • Undrar kan man använda maizmjöl Ställe för rismjöl MVH Maria

    Maria

    Hej Maria! Du kan kan använda majsmjöl i stället. Tror att du bör börja med halva mängden och tillsätta mer i fall det behövs. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man använda Himalaya salt istället för jodfri salt?

    Kristian

    Hej Kristian! Så längde det är jodfritt så funkar det. Jodet dödar nämligen mjölksyrabakterierna. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man använda majsstärkelse istället för rismjöl?

    Lina

    Hej Lina! Det går bra. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man äta den direkt? Alltså utan fermenteringen? Hanna

    Hanna

    Hej Hanna! Ja, det går ju utmärkt om man inte kan vänta! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Alltså det godaste jag ätit...jag tror jag blivit beroende och mpste nu efter 2 veckor göra ny sats

    Jessica

  • Kan man utesluta äpple?

    Nadja

    Hej Nadja! Ja, det kan man utesluta. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag lagar kimchi, men receptet kommer från en bok skriven av en koreanska .Det blir fler ingredienser typ paprika ocksa ,äkta gohujaru förstås och annat.extra.Jah lyckas varje gång. Den som man kan köpa på burk har inte mycket med äkta kimchi att göra och dyr dessutom. I Korea äts den 3 gånger om dagen, fast det är nog överdrift .Den är smaklig att blandas till wook också.

    Elisabeth

Testa liknande recept

  • Kimchi
    Betyg 3.3 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb kimchi
    Betyg 4.4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kimchi på pak choi
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bi Bim Bap med kimchi och räkor
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad