Konjak- och grönpepparsås

Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Konjak- och grönpepparsås

Lyxa till steken med den här gudomliga konjak- och grönpepparsåsen. Kraftiga smaker från rött vin, kalvfond, konjak och grönpeppar ackompanjeras av len och fyllig crème fraiche. Strålande gott!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Konjak- och grönpepparsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
1/2 dl rött vin
2 msk kalvfond på flaska
2 dl crème fraiche
2 msk konjak
1 msk grönpeppar i lag

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Åh, så gott! Fast jag tillade, ca, 1 tsk krossade, torkade grönpeppar för mer intensiv smak.

    Raine

  • Fantastiskt gott!

    Laura

  • Mycket god sås, åt till ungsstekt oxfilé.Strålande gott.

    Karin

Testa liknande recept

Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.236 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pepparsås
Betyg 4.5 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Susannes vilda sås
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helstekt oxfilé med konjakssås
Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klockargårdens nässelsoppa
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad vitlökssky med konjak
Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad