Kompott på torkad frukt

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kompott på torkad frukt

Enkelt recept på kompott på torkad frukt. Till kompotten använder du torkade plommon, russin, aprikoser eller äpplen. Servera kompotten ljummen med rostade hasselnötter och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Kompott på torkad frukt

Ingredienser

4 portioner
200 g  torkade plommon (russin, aprikoser och äpplen)
4 dl  vatten
1/2 dl  socker
50 g  hasselnötter
4 msk  lätt crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga