Kompott på torkad frukt
![Kompott på torkad frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Enkelt recept på kompott på torkad frukt. Till kompotten använder du torkade plommon, russin, aprikoser eller äpplen. Servera kompotten ljummen med rostade hasselnötter och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
![Kompott på torkad frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g torkade plommon (russin, aprikoser och äpplen)
4 dl vatten
1/2 dl socker
50 g hasselnötter
4 msk lätt crème fraiche
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer