Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kompott på torkad frukt

Enkelt recept på kompott på torkad frukt. Till kompotten använder du torkade plommon, russin, aprikoser eller äpplen. Servera kompotten ljummen med rostade hasselnötter och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta ur ev kärnor i den torkade frukten. Blötlägg den i vattnet över natten.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka upp vatten och frukt i en gryta. Tillsätt socker och koka frukten tills den är mjuk.
  4. Rosta hasselnötterna i ugnen i ca 5 minuter. Gnugga av skalen i en ren handduk.
  5. Servera kompotten ljummen med lättcrème fraiche och rostade hasselnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g torkade plommon (russin, aprikoser och äpplen)
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 50 g hasselnötter
  • 4 msk lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan