Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig äggtoddy

Smakrik och värmande dryck för sköna vinterdagar. Koka upp pressad apelsinsaft med stjärnanis, kardemumma och eventuellt kanel till en lag. Vispa äggulor och socker, blanda med lagen, häll upp och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Koka upp saften med kryddorna och låt det dra ca 5 minuter.
  3. Vispa äggulor och socker till en smet.
  4. Sila apelsinlagen och blanda med skal och äggsmet.
  5. Häll upp i glas och servera.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 1-1/2 dl saft)
  • 2 stjärnanis
  • 1 krm mortlade kardemummakärnor
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 456 kJ / 109 kCal