Kolja meunière med aromatisk smörsås, rostat jasminris och pak choi

En lyxig kolja meunière serveras här med en aromatisk smörsås med asiatisk twist, rostat jasminris och pak choi. Perfekt som huvudrätt till nyår eller andra festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port jasminris
2 msk jasminris
2 små pak choi (à ca 250 g)
3 msk smör
1 msk vatten
Sås
3 citrongräs
8 limeblad , frysta eller torkade (kan uteslutas)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
2 gröna chilifrukter
125 g smör
3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 dl vatten
3 msk fisksås
1/2 kruka thaibasilika
1/2 lime (juice)
ev salt
Stekt fisk
700 g kolja- eller torskrygg
1 dl vetemjöl
4 msk smör
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer