Kolja meunière med aromatisk smörsås, rostat jasminris och pak choi

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kolja meunière med aromatisk smörsås, rostat jasminris och pak choi

En lyxig kolja meunière serveras här med en aromatisk smörsås med asiatisk twist, rostat jasminris och pak choi. Perfekt som huvudrätt till nyår eller andra festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2025

Ett ovalt fat med fisken på en spegel av smörsås toppad med skivor av grön chilli och thaibasilika.

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port jasminris
2 msk jasminris
2 små pak choi (à ca 250 g)
3 msk smör
1 msk vatten

Sås

3 citrongräs
8 limeblad , frysta eller torkade (kan uteslutas)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
2 gröna chilifrukter
125 g smör
3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 dl vatten
3 msk fisksås
1/2 kruka thaibasilika
1/2 lime (juice)
ev salt

Stekt fisk

700 g kolja- eller torskrygg
1 dl vetemjöl
4 msk smör

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Het krabbcurry med nudlar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispig fiskburgare med panko
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt kolja med kräft- och äggröra
    Betyg 3.4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
    Betyg 4.5 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad