Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolgrillad biff med spansk potatissallad

Kolgrillad biff är en lika magnifik som pålitlig middagsrätt en somrig kväll. Den fräscha spanska potatissallad gör du bland annat på färskpotatis, paprika, tomat, oliver, olja och vinäger. Servera biffen och potatissalladen med en god ostkräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
  2. Kräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Serveras sedan med salladen och ostkrämen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor biff eller rostbiff (à 150 g)
  • salt och peppar
Spansk potatissallad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 nykokta färskpotatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 12 oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Ostkräm
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl fint riven lagrad ost
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan