Kolasås med Västerbottensost, glass, crunch och färska bär
![Kolasås med Västerbottensost, glass, crunch och färska bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159401/cf_259/kolasas_med_vasterbottensost__glass__crunch_och_farska_bar.jpg)
Färska sommarbär och vaniljglass är kanske sommarens enklaste och godaste efterrätt! Här toppar vi den med hemmagjord kolasås med en smak av västerbottensost och sötknaprig crunch av smörstekta valnötter och smulor av digestivekex.
![Kolasås med Västerbottensost, glass, crunch och färska bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159401/cf_259/kolasas_med_vasterbottensost__glass__crunch_och_farska_bar.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Kolasås
25 g smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1/2 dl riven Västerbottensost
Valnötscrunch
2 dl valnötter
6 digestivekex
2 msk smör
Bär
1 l jordgubbar
125 g hallon
125 g blåbär
Till servering
vaniljglass
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer