Kolapaj med syrliga bär
Recept på utsökt kolapaj med syrliga bär som passar perfekt till efterrätt eller till fikat. Du gör en pajdeg som du fyller med en härlig kolakräm av bland annat grädde, sirap, smör och ingefära. Toppa pajen med syrliga vinbär!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
10 portioner
5 dl färska eller frysta röda vinbär
150 g smör
2 4/5 dl vetemjöl
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
Kolakräm
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk smör
1 tsk ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod paj! Rekommenderar att servera vispad grädde till.
Maria
2004-11-01Suvernt god paj - god kontrast det söta med det syrliga men tycker att 1 tsk ingefära är för mkt, halvera o sikta gärna ner ingefäran i såsen.
Lena
2004-02-24