Kolapaj med syrliga bär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kolapaj med syrliga bär

Recept på utsökt kolapaj med syrliga bär som passar perfekt till efterrätt eller till fikat. Du gör en pajdeg som du fyller med en härlig kolakräm av bland annat grädde, sirap, smör och ingefära. Toppa pajen med syrliga vinbär!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda smör, vetemjöl, brun farin och kokosflingor i en matberedare. Tillsätt ev mer mjöl. Tryck ut degen i en pajform, diameter ca 30 cm. Sätt in den i frysen i 20 minuter.
  3. Grädda i 10-15 minuter, tills pajskalet fått färg.
  4. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt krämen sjuda tills den är tjock, 15-20 minuter. Tänk på att krämen tjocknar något när den svalnat.
  5. Rör ner smör och ingefära. Låt krämen svalna.
  6. Bre ut krämen i pajskalet. Toppa med bären.

För alla

Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfritt: baka en glutenfri pajbotten efter eget recept.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 dl färska eller frysta röda vinbär
  • 150 g smör
  • 2,8 dl vetemjöl
  • 1 dl Brun Farin
  • 1 dl kokosflingor
Kolakräm
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • 1 tsk ingefära
Lägg till i inköpslistan