Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kolakakor med kaffe och choklad

Sugen på att baka någonting gott? Gör supergoda kolasnittar, toppade med mörk choklad och hackade kaffebönor. Perfekt som sötsak till eftermiddagsfikat eller förmiddagskaffet!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn hälften av smöret det tills det blir gyllene och doftar nötigt, låt svalna.
  3. Rör ihop det brynta smöret med socker och resten av smöret. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och sirap och blanda till en grynig konsistens, tillsätt ägget och låt det precis gå ihop till en jämn deg. Dela degen i 4 bitar (för ca 40 st kakor) och rulla till ca 30 cm långa rullar och lägg på två bakpappersklädda plåtar.
  4. Topping: Platta till rullarna lätt och pensla med ägg. Finhacka chokladen och kaffebönorna och strö över. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, kakorna ska vara lite sega. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan i bitar medan degen fortfarande är mjuk.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och välj en mjölkproteinfri mörk choklad.

 

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 ägg
Topping
  • 1 uppvispat ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl kaffebönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 458 kJ / 109 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer