Kokta svartrötter med persiljepesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokta svartrötter med persiljepesto

Kokta svartrötter med persiljepesto passar förträffligt bra som aptitretare! Rotfrukten kokas i saltat vatten medan du rör ihop peston som får smak av mandel, Västerbottensost och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln/pinjenötskärnorna i en torr stekpanna.
  2. Skala vitlöken. Ta bort persiljebladen ifrån stjälkarna. Lägg persilja, rostad mandel, vitlök och olja i en matberedare. Mixa till en jämn puré.
  3. Riv osten fint och vänd ner den i den mixade purén. Rör om. Smaksätt med kryddorna.
  4. Koka upp vatten med lite salt medan du skalar svartrötterna. Koka svartrötterna i ett par minuter, känn med en liten kniv när de är klara. Servera med peston och lite kryddgrönt som dekor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 14 svartrötter
  • 50 g sötmandel eller pinjenötskärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor knippa persilja gärna slätbladig, annars vanlig
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 150 g Västerbottensost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan