Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt torsk med blåmusslor och persiljevitlöksbuljong

Kokt torsk med blåmusslor och persiljevitlöksbuljong är ett härligt skaldjursrecept. Lägg musslorna runt om torskfilén och garnera med tomathacket. Servera med aioli och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala, urkärna och tärna tomaterna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken tillsammans med lagerblad och timjan i oljan i en gryta.
  3. Skölj och borsta musslorna. Kontrollera att de är väl slutna. Lägg musslorna i grytan. Tillsätt vitt vin och vatten i grytan. Låt sjuda under lock tills musslorna öppnat sig.
  4. Blanda matfett, persilja och pressad vitlök. Lyft ur blåmusslorna och blanda matfettet i buljongen.
  5. Koka upp vatten och salt. Lägg i torskfilén och låt sjuda under lock ca 5 min. Lägg torskfilén i en serveringsform. Lägg musslorna runt om och häll på buljongen. Garnera med tomathacket. Servera med aioli och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl vatten
  • 75 g smör eller margarin
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
Lägg till i inköpslistan