Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokt rimmad kyckling

Kokt rimmad kyckling går att servera både varm och kall och tar några dagar att förbereda innan servering. Rimma kyckling i upp till två dagar och koka den sedan med purjolök, morot, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja. Gott till mycket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i två halvor. Skölj dem väl och låt dem rinna av, torka halvorna med hushållspapper. Gnid varje halva ut- och invändigt med 1 msk salt vardera. Lägg dem därefter bredvid varandra med köttsidan upp i en plastpåse och tillslut den. Lägg påsen på en tallrik och ställ den i kylen. Rimma kycklingen 1-2 dygn.
  2. Koklag: Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg ner kycklingen och se till att vattnet täcker. Lägg i ansade grönsaker, pepparkorn, lagerblad, timjan och ett par kvistar persilja.
  3. Koka upp på nytt och sjud på svag värme tills köttet är kokt, 40-50 min. Prova i lårvecket att köttsaften är ofärgad.
  4. Ta upp kycklingen, dra av skinnet och bena ur köttet. Skär det i skivor, bitar eller tärningar, beroende på hur det ska serveras.
  5. Kycklingen som ska serveras varm kan värmas i lite spad.
  6. Kall kyckling ska förvaras i kyla innan den serveras. Kall rimmad kyckling serveras med olika majonnäs- eller gräddfilssåser, kokt potatis eller ris. Den passar också bra i sallader, aladåber eller skuren tunt på smörgås.

Tips

Serveringsförslag

Till varm rimmad kyckling passar:
Potatismos och strimlad kål eller grönsallat
Rotmos med hackad persilja
Rotfruktsmos
Stuvade grönsaker
Stuvad potatis
Potatis eller Potatis- och rotfruktsgratäng

Till kall rimmad kyckling passar:
Kokt potatis, ris eller pasta och något av följande såsförslag:
Örtsås på gräddfil eller gräddfil och majonnäs
Pepparrotsgrädde
Rhode Islandsås

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • 2 msk salt
Koklag
  • vatten
  • 1 bit purjolök (det gröna)
  • 1 morot
  • 2 tsk vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 1/2 kvistar persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?