Kokt rimmad kyckling
Kokt rimmad kyckling går att servera både varm och kall och tar några dagar att förbereda innan servering. Rimma kyckling i upp till två dagar och koka den sedan med purjolök, morot, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja. Gott till mycket.
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,2 kg)
2 msk salt
Koklag
vatten
1 bit purjolök (det gröna)
1 morot
2 tsk vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 1/2 kvistar persilja
Gör så här
Tips
Serveringsförslag
Till varm rimmad kyckling passar:
Potatismos och strimlad kål eller grönsallat
Rotmos med hackad persilja
Rotfruktsmos
Stuvade grönsaker
Stuvad potatis
Potatis eller Potatis- och rotfruktsgratäng
Till kall rimmad kyckling passar:
Kokt potatis, ris eller pasta och något av följande såsförslag:
Örtsås på gräddfil eller gräddfil och majonnäs
Pepparrotsgrädde
Rhode Islandsås
Till varm rimmad kyckling passar:
Potatismos och strimlad kål eller grönsallat
Rotmos med hackad persilja
Rotfruktsmos
Stuvade grönsaker
Stuvad potatis
Potatis eller Potatis- och rotfruktsgratäng
Till kall rimmad kyckling passar:
Kokt potatis, ris eller pasta och något av följande såsförslag:
Örtsås på gräddfil eller gräddfil och majonnäs
Pepparrotsgrädde
Rhode Islandsås
Har du lagat receptet?
Kommentarer