Kokt rimmad kyckling

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kokt rimmad kyckling

Kokt rimmad kyckling går att servera både varm och kall och tar några dagar att förbereda innan servering. Rimma kyckling i upp till två dagar och koka den sedan med purjolök, morot, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja. Gott till mycket.

Kokt rimmad kyckling

Ingredienser

4 portioner
1   kyckling (à ca 1,2 kg)
2 msk  salt

Koklag

vatten
1   bit purjolök (det gröna)
1   morot
2 tsk  vitpepparkorn
1   lagerblad
1 tsk  timjan
1 1/2   kvistar persilja

Gör så här

Tips

Serveringsförslag

Till varm rimmad kyckling passar:
Potatismos och strimlad kål eller grönsallat
Rotmos med hackad persilja
Rotfruktsmos
Stuvade grönsaker
Stuvad potatis
Potatis eller Potatis- och rotfruktsgratäng

Till kall rimmad kyckling passar:
Kokt potatis, ris eller pasta och något av följande såsförslag:
Örtsås på gräddfil eller gräddfil och majonnäs
Pepparrotsgrädde
Rhode Islandsås

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimmade spjäll med chiliglaze
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad örtkycklingfilé
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm kycklingsallad med ruccola
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläsk- och rotfruktsgryta
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga