Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!

Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré

Ingredienser

8 portioner
3 kg lutfisk
300 g rimmat fläsk i bit
125 g smör

Ärtpuré

2 burkar gröna ärtor (à 400 g)
1 liten gul lök
2 msk margarin eller smör
2 msk vitt vin
1 dl grädde
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.

    Hans

  • Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.

    Eva

Testa liknande recept

  • Lutfisk med senapssås
    Betyg 4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pankofriterad lutfisk
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lutfisk med ärter och bacon
    Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Anitas lutfisklåda
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Crème Ninon - grön ärtsoppa
    Betyg 3.4 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis med smakrik fyllning
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad