Kokt lax med spenat och dillsås

Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kokt lax med spenat och dillsås

Om du är sugen på lax så är det här ett suveränt recept. Laga till kokt lax och servera med spenat och dillsås. Du kan dessutom servera kokt potatis till laxen för en mer komplett måltid. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Kokt lax med spenat och dillsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl fiskbuljong (tärning eller konc fond och vatten)
2 dl vispgrädde
2 msk ljus maizenaredning
1 tomat
1/2 kruka dill
4 bitar lax (à 150 g)
150 g färsk bladspenat
2 msk olivolja till stekning
salt
peppar

Gör så här

00:06:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Helt underbart. Breddade smaken på sås med saft o cest ifrån 1 citron.

    Michael

  • Jättegott, enkelt, använde vit balsamvinäger i stället för vitt vin.

    Yvonne

  • Smakerna passade verkligen jättebra tillsammans, jag använde 7% matl.grädde vilket blev kanonbra!

    Anna

Testa liknande recept

  • Laxbullar med sultansås
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spättafiléer med räkor
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampfärserad laxfilé med vitvinssås
    Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad