Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås
Denna goda, kokta kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås passar perfekt till middag. Låt kyckling och rotfrukter koka och gör den mumsiga, krämiga såsen före du lägger allt i skålar och serverar. Både mättande och smakrikt!
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 morot
1 persiljerot
100 g kålrot
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
1 tsk salt
Skummig persiljesås
buljong (från rotsakskoket)
1 dl grädde
saft från 1/2 citron
1 dl persilja (hackad)
1/2 tsk salt
1 tsk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ja, såsen var tunn. Vi gjorde två kycklingfiléer till full sats rotsaker och sås. Såsen och rotfrukterna som blev över från lunchen mixade vi till en fantastiskt god soppa till kvällsmat.
Per
2020-07-04Smakerna är fina men såsen lite tunn. Nästa gång kommer vi att ändra på två sätt: Grilla kycklingfiléerna för sig samt reducera såsen. Men som sagt: Smakerna var fina. Gott var det.
Hedvig
2008-07-28