Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Denna goda, kokta kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås passar perfekt till middag. Låt kyckling och rotfrukter koka och gör den mumsiga, krämiga såsen före du lägger allt i skålar och serverar. Både mättande och smakrikt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och rotfrukter. Skär i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Koka upp och skumma. Tillsätt buljongtärningen och kryddorna. Låt sjuda under lock 10 min.
  2. Lägg i kycklingfiléerna och sjud ytterligare ca 10 min tills rotsakerna är mjuka och kycklingfiléerna färdiga.
  3. Sås: Häll av buljongen i en annan kastrull. Tillsätt grädden, citronsaften och persiljan och låt koka upp. Mixa såsen i en mixer eller matberedare. Tillsätt kryddorna.
  4. Lägg upp rotsaker och kycklingbröst i en skålad tallrik och häll sås över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 persiljerot
  • 100 g kålrot
  • 4 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 6 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk salt
Skummig persiljesås
  • buljong (från rotsakskoket)
  • 1 dl grädde
  • saft från 1/2 citron
  • 1 dl persilja (hackad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer