Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
2
Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Denna goda, kokta kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås passar perfekt till middag. Låt kyckling och rotfrukter koka och gör den mumsiga, krämiga såsen före du lägger allt i skålar och serverar. Både mättande och smakrikt!

Kokt kycklingfilé med rotfrukter och skummig persiljesås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 morot
1 persiljerot
100 g kålrot
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
1 tsk salt

Skummig persiljesås

buljong (från rotsakskoket)
1 dl grädde
saft från 1/2 citron
1 dl persilja (hackad)
1/2 tsk salt
1 tsk socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ja, såsen var tunn. Vi gjorde två kycklingfiléer till full sats rotsaker och sås. Såsen och rotfrukterna som blev över från lunchen mixade vi till en fantastiskt god soppa till kvällsmat.

Per

2020-07-04

Smakerna är fina men såsen lite tunn. Nästa gång kommer vi att ändra på två sätt: Grilla kycklingfiléerna för sig samt reducera såsen. Men som sagt: Smakerna var fina. Gott var det.

Hedvig

2008-07-28

Testa liknande recept

Potatis- och rotfruktssallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgryta med kummin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräckt oxbringa med rotfrukter och örtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotfruktsgryta med kryddig korv
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga