Kokt kyckling med dragonsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt kyckling med dragonsås

Prova att göra mumsig kokt kyckling med dragonsås! Till den härliga, gröna såsen använder du bland annat kycklingbuljong, dragonblad och pressad citron. Servera kycklingen tillsammans med såsen och kokta grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingen i 4 delar (för 4 port). Lägg kycklingbitarna i en gryta. Häll på vatten så det täcker. Koka upp kycklingen och skumma ev.
  2. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt. Koka kycklingen ca 25 minuter tills den är helt genomkokt.
  3. Sila upp av kycklingbuljongen i en mixer eller matberedare. Tillsätt färska dragonblad och mixa till en ljusgrön sås. Häll såsen i en kastrull och låt den koka upp.
  4. Blanda margarin eller smör med vetemjöl. Vispa ner blandningen i såsen och smaka av med pressad citron, ev salt och kajennpeppar.
  5. Ta bort skinnet från kycklingen och servera den med såsen, ris samt lättkokta grönsaker t ex morötter eller sockerärter.

Tips

Tina fryst kyckling 1 dygn i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1200 g färsk eller tinad djupfryst kyckling
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1/2 dl färska dragonblad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk pressad citron
  • 4 port ris
  • 4 morötter (4 morötter motsvarar 1 pkt, 200 g djupfrysta sockerärter)
Lägg till i inköpslistan