Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Mild kokt kolja i en makalös sås med smakrik pepparrot och syrligt vitt vin. Till det serverar du pocherade ägg och härlig aromatisk dragonpotatis. Smaklig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g koljafiléer
7 1/2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 1/2 dl vitt vin
1 gul lök
2 timjankvistar
1 msk vitpepparkorn

Pepparrotsås

2 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
50 g smör
1 st äggula
2 msk riven pepparrot
salt
peppar

Dragonpotatis

8 potatisar
1 schalottenlök
ca 6 kvistar färsk dragon eller torkad (6 kvistar färsk motsvarar 1 msk torkad)
2 msk smör
salt
peppar

Pocherade ägg

1 1/2 l vatten
4 ägg
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jätte god lördagsmat... Följde receptet slaviskt, ganska lätt faktiskt. Nästa gång kommer jag att prova att rimma fisken lite innan tillagning. I övrigt rekomenderas denna rätt absolut. Prova wdet var enkelt men mycket gott....

    Ylva

Testa liknande recept

  • Pepparrotsfisk i ugn
    Betyg 3.2 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med broccoli och dragon
    Betyg 3.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad