Kokt färsk oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kokt färsk oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter

Kokt färsk oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter är ett ganska avancerat recept för den erfarne amatörkocken. Tänk på att börja förberedelserna ett antal timmar innan gästerna kommer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Skilj bladen och kvisten från varandra på persiljan. Skala och klyfta löken.
  2. Koka oxbringan i vatten så att det täcker tillsammans med löken och 1/4 av rotfrukterna, kryddorna och persiljekvistarna i ca 2 timmar. Ta upp köttet och låt oxbringan kallna under press.
  3. Sila buljongen och koka ner den till hälften. Koka övriga rotfrukter och mandelpotatisen i buljongen. Skiva och värm oxbringan i buljongen.
  4. Servera oxbringan med rotfrukter, strimlad persilja och senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg färsk oxbringa
  • 1 rotselleri
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 knippe bladpersilja (eller kruspersilja)
  • 1 gul lök
  • ca 12 mandelpotatisar
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 hela nejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan