Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokostoppar med saffran och apelsin

Kokostoppar med julig touch! Här har vi lyxat till de redan goda, kända kokostopparna med apelsin och saffran. Kokos, som påminner om utländska öriken, och saffran, som påminner dig om julen, i samma tugga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält matfettet. Stöt saffranet med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tips

Mer bett i kakan? Byt ut apelsinskalet mot tex lime eller citron.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?