Kokostoppar med saffran och apelsin

Kokostoppar med julig touch! Här har vi lyxat till de redan goda, kända kokostopparna med apelsin och saffran. Enkla att baka, oemotståndliga och dessutom glutenfria.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
20 st
50 g smör eller margarin
1 förp saffran (à 1/2 g)
finrivet skal av 1/2 apelsin (skal av 1/2 apelsin motsvarar 1 msk skal)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi506 KJ / 121 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Verkligen jättegoda! Apelsinen lyfter saffranssmaken. Hade kunnat var något mindre söta.
Linda
2024-12-22Fantastiskt goda! Kan med fördel göras lite mindre (så det blir 28 st). Formas som kulor men med liten topp så man får den där välgräddade toppen.
Annika
2024-12-21Kan man blanda hälften med havregryn?
Suzanne
2024-12-20