Kokostoppar med saffran och apelsin

Kokostoppar med julig touch! Här har vi lyxat till de redan goda, kända kokostopparna med apelsin och saffran. Enkla att baka, oemotståndliga och dessutom glutenfria.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
20 st
50 g smör eller margarin
1 förp saffran (à 1/2 g)
finrivet skal av 1/2 apelsin (skal av 1/2 apelsin motsvarar 1 msk skal)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Tips
Mer bett i kakan? Byt ut apelsinskalet mot tex lime eller citron.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi506 KJ / 121 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Fick ut 24 stycken jättevackra toppar . Tror jag ska doppa botten i mörk chokladens .Bakade dem precis nu , sååå nöjd . Nema problema med receptet
Eva
2023-11-27Supergoda ! Härlig julsmak , lite annorlunda! Gillar jag
Eva
2023-11-27Skulle nog vara bra att låta smöret svalna ordentligt (i kylskåp). Mina toppar flöt ut en del!
Carin
2021-12-02