Kokostoppar med saffran och choklad

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
3
Kokostoppar med saffran och choklad

Kokostoppar är enkelt att lyckas med och omöjligt att ogilla. Med saffran i smeten och en gnutta apelsin får de en julig touch och vacker guldgul färg. Pricken över i:et? De är härligt doppade i mörk choklad. Och som om inte det vore nog är dessa godingar också glutenfria.

Kokostoppar med saffran och choklad

Ingredienser

ca 20 st
50 g smör eller margarin
1/2 g saffran
rivet skal av 1/2 apelsin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos
150 g mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Man borde kunna använda sötströ:)

Julia

2017-12-04

Hej Julia! Prova gärna och återkom! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-12-05

Så goda! Använde ljust muscavadosocker istället för vanligt vitt strösocker så de fick en härlig karamellsmak. De här kommer jag att göra fler gånger.

Susanne

2017-02-10

Det är väl ok men måste det vara socker i allt? Det finns ju andra sötningsmedel!

Gudrun

2016-12-18

Testa liknande recept

Kokostoppar med saffran och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispiga kokostoppar
Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokosglass på pinne
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade vindruvor med polkakross
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladpopcorn med flingsalt
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladdoppade clementiner
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga