Kokostoppar med saffran och choklad

10
3
Kokostoppar med saffran och choklad

Kokostoppar är enkelt att lyckas med och omöjligt att ogilla. Med saffran i smeten och en gnutta apelsin får de en julig touch och vacker guldgul färg. Pricken över i:et? De är härligt doppade i mörk choklad. Och som om inte det vore nog är dessa godingar också glutenfria.

Skriv ut
Kokostoppar med saffran och choklad

Ingredienser

ca 20 st
50 g
smör eller margarin
1/2 g
saffran
rivet skal av 1/2
apelsin
2
ägg
1 1/2 dl
strösocker
200 g
riven kokos
150 g
mörk choklad

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad .
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Julia

2017-12-04

Man borde kunna använda sötströ:)

Redaktionen ICAse

2017-12-05

Hej Julia! Prova gärna och återkom! Hälsningar Michelle

Susanne

2017-02-10

Så goda! Använde ljust muscavadosocker istället för vanligt vitt strösocker så de fick en härlig karamellsmak. De här kommer jag att göra fler gånger.

Gudrun

2016-12-18

Det är väl ok men måste det vara socker i allt? Det finns ju andra sötningsmedel!

Testa liknande recept