Kokostoppar med saffran och choklad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kokostoppar med saffran och choklad

Kokostoppar är enkelt att lyckas med och omöjligt att ogilla. Med saffran i smeten och en gnutta apelsin får de en julig touch och vacker guldgul färg. Pricken över i:et? De är härligt doppade i mörk choklad. Och som om inte det vore nog är dessa godingar också glutenfria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smält matfettet. Stöt saffranet med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfett. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Smält chokladen och doppa kokostopparna i chokladen. Ställ på ett bakplåtspapper och låt stelna.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad .
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 150 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan