Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

13
0
Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

Nygräddad glutenfri bärpaj tillsammans med massor av vaniljsås, det blir inte bättre än så! Använd gärna bär efter säsong. Har du plockat bären själv smakar pajen säkert extra gott. Njut med en kaffe eller två.

Skriv ut
Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

Ingredienser

4-5 st

Pajdeg

1/2 dl
strösocker (till degen)
1 dl
mandelmjöl
1 msk
vaniljsocker
ca 3 dl
glutenfritt mjöl
125 g
rumstempererat smör

Fyllning

ca 3 dl
färska eller frysta bär (t ex. hallon och björnbär)
1 1/2 dl
strösocker
2 msk
potatismjöl

Rårörd vaniljsås

5 dl
vispgrädde
4
äggulor
1/4 dl
strösocker
2 msk
vaniljsocker

Till garnering

färska bär (t ex. hallon och björnbär)

För alla:

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Testa liknande recept