Kokosflarn med ringlad choklad
På dessa krispiga kokosflarn ringlar du både mörk och vit choklad. Det blir lite extra elegant. Servera exempelvis med kvarg med hallon- eller rabarbersmak.
Ingredienser
65 små flarn
50 g smör eller margarin
1 dl strösocker eller rårörsocker
3 dl kokos
1 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
För alla
Flarnen innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Garnera med mjölkfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Garnera med mjölkfri mörk choklad. Servera med lämpligt tillbehör.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per flarn.
Tips
Blanda gärna lite rivet skal av lime, citron eller apelsin i smeten eller hackad syltad ingefära. Ringla smält choklad över flarnen, både vit och mörk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi134 KJ / 32 kCal
Fett2.4 g
Kolhydrater1.6 g
Protein0.9 g
Kommentarer
Flöt inte alls ut! Blev små kokoskakor inte flarn!
Marianne
2023-03-15Så himla goda! Nya favoriten! Jag använde ett teskedsmått för att klicka ut smeten och fick då ca 50 små flarn.
Anna
2017-08-10