Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kokosflarn med ringlad choklad

På dessa krispiga kokosflarn ringlar du både mörk och vit choklad. Det blir lite extra elegant. Servera exempelvis med kvarg med hallon- eller rabarbersmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 65 små flarn portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner socker, kokos och mjölet blandat med bakpulvret. Rör sist ner ägget.
  3. Klicka ut smeten (ej för tätt för de flyter ut) på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt flarnen kallna på bakplåtspapperet på galler.
  5. Servera gärna flarnen med kvarg med hallon- eller rabarbersmak.

Näringsberäkningen är beräknad per flarn.

För alla

Flarnen innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Garnera med mjölkfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Garnera med mjölkfri mörk choklad. Servera med lämpligt tillbehör.

Tips

Blanda gärna lite rivet skal av lime, citron eller apelsin i smeten eller hackad syltad ingefära. Ringla smält choklad över flarnen, både vit och mörk.

Ingredienser

Portioner: 65 små flarn
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker eller rårörsocker
  • 3 dl kokos
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 134 kJ / 32 kCal