Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärsflarn med limefyllning

Krispiga ingefärsflan som smälter i munnen blir än bättre med en limefyllning mellan! Flarnen bakas i ugnen tills de får fin färg. Krämen får en syrlig touch av lime och läggs mellan två flarn. Kanske den perfekta efterrätten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt övriga ingredienser. Rör till en slät smet.
  3. Klicka ut smeten i små klickar på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i ca 7 min. Låt svalna något på plåten innan de lossas.
  4. Fyllning: Rör matfett och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt limeskal och -saft.
  5. Lägg ihop flarnen två och två med limekrämen emellan. Frys kakorna och servera dem lätt tinade, då är de som godast.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 påse riven kokos (à 200 g)
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk färskriven ingefära eller torkad (1 msk riven motsvarar 1 tsk torkad)
Fyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl florsocker
  • rivet skal och saft från 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?