Kokos- och limesoppa med kyckling

Enkel och smakfull kycklingsoppa som värmer skönt i höstmörkret eller under kalla vinterdagar. Kokos- och limesoppa med kyckling har en fyllig och fängslande smak bland annat tack vare citrongräs, svamp, zucchini och ingefära.

Ingredienser
4 portioner
250 g kycklingfilé
10 champinjoner
2 msk olja
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 liten zucchini
5 bitar konserverat citrongräs
2 tsk hackad ingefära
2 tsk hackad röd chilifrukt
2 msk asiatisk fisksås
1 msk råsocker
saft av 1 pressad lime
2 burkar kokos- eller lättkokosmjölk (à 400 ml)
färsk basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stFråga; vilken sorts curry? Röd, grön, gul?
Annica
Hej Annica! I det här receptet är det ingen curry alls. Kanske har du skrivit din kommentar på fel recept? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
I receptet står det konserverat citrongräs. Ska det verkligen vara det? Kan inte hitta det här hemma och inte ens i vår asiatiska butik (en av Sveriges störta) hade man hört talas om det. Går det lika bra med färskt citrongräs?
Paul
Hej Paul! Det kan finnas en liten glasburk på vanliga affärer att köpa. Om ni affären har tagit in den i sortimentet så klart. Annars funkar det fint med 2 bankade färska citrongräs! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergod soppa. Bytte ut kycklingfilé mot kycklinglårfilé.
Einar