Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Koklag

Ett recept på en enkel och god koklag. Du kokar upp köttet i en lag beståendes av morötter, gul lök. purjolök, vitlök, lagerblad, vitpepparkorn och salt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg köttet trångt i grytan. Häll på kallt vatten så att det täcker. Koka upp och skumma ordentligt med hålsev.
  2. Skala och ansa grönsakerna. Skär i mindre bitar.
  3. Sänk värmen och tillsätt grönsaker, kryddor och salt.
  4. Koka angiven koktid. Tag upp köttet och sila buljongen. Köttet kan förvaras i kyl till nästa dag och grillas då. Koka eventuellt ihop buljongen ytterligare. Kyl sedan och tag bort fettet som lag sig ovanpå. Nu är buljongen klar att användas, till exempelvis soppa.

Tips

För att koka sitt grillkött behöver man en rejäl gryta. Köttet ska ligga trångt men det ska få plats ordentligt med vatten. Hur mycket vatten som får plats beror på om kastrullen är vid eller smal. Beräkna saltmängd efter vattenmängd.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 tsk salt /liter vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer