Klassiskt dillkött
Härligt recept på ljuvligt klassiskt dillkött! Du gör en gryta av bland annat kalvkött, rotselleri, morötter och purjolök. Gör en god sås av smör, spad, grädde, citron och ättika. Servera den smaskiga rätten med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
800 g kalvkött t ex bog
100 g rotselleri
2 morötter
1/2 purjolök
1 lagerblad
7 - 8 hela vitpepparkorn
vitpeppar
1 tsk salt
Sås
2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
5 dl kokspad (från köttet)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
färskpressad juice av 1/2 citron
ättiksprit (12%)
socker
1 dl hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanon bra o gott har inte ätit dillkött sen min mor gjorde dillkött och det är nig 15-20 år sen 😊😊😊
Mats
2023-08-04Mycket god rätt.
Susanne
2021-09-12Blev riktigt gott, men nästa gång skulle jag låta det sjuda mycket längre än rekommenderade 45 minuter för den klassiska känslan. Annars väl värt att göra.
Kristofer
2010-01-11