Klassiskt dillkött

13
2
Klassiskt dillkött

Härligt recept på ljuvligt klassiskt dillkött! Du gör en gryta av bland annat kalvkött, rotselleri, morötter och purjolök. Gör en god sås av smör, spad, grädde, citron och ättika. Servera den smaskiga rätten med kokt potatis.

Klassiskt dillkött

Ingredienser

4 portioner
800 g kalvkött t ex bog
100 g rotselleri
2 morötter
1/2 purjolök
1 lagerblad
7 - 8 hela vitpepparkorn
vitpeppar
1 tsk salt

Sås

2 msk vetemjöl
2 msk smör
1 dl vispgrädde
5 dl kokspad (från köttet)
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
färskpressad juice av 1/2 citron
ättiksprit (12%)
socker
1 dl hackad dill

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Susanne

2021-09-12

Mycket god rätt.

Kristofer

2010-01-11

Blev riktigt gott, men nästa gång skulle jag låta det sjuda mycket längre än rekommenderade 45 minuter för den klassiska känslan. Annars väl värt att göra.