Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Knutteströmming

Det här receptet på knutteströmming är gott, smakrikt och enkelt att göra. Grädde, pepparrot och chilisås ger strömmingen en spännande och fräsch smak och är lika god till potatis som på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt och strö på salt. Blanda matfett och pepparrot.
  3. Fördela pepparrotssmöret på filéerna och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i smord ugnssäker form.
  4. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö ströbrödet över. Grädda i ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan