Knaprig blåbärspaj

Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås!

Ingredienser
4 portioner
500 g blåbär (frysta eller färska)
2 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Deg
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl finhackad mandel
Till servering
grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknat inklusive en port vaniljsås.
Energi4277 KJ / 1022 kCal
Fett71 g
Salt0.5 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g
Kommentarer
15 stMycket god! Ibland med en blandning av blåbär och hallon ... ibland bara blåbär ... superrecept! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
God paj. Man kan minska på sockret genom att inte strl socker på blåbären och att endast använda en halv deciliter socker i degen. Blir lika god för det. Smakerna kommer fram bättre på grund av det.
Martin
Fantastiskt god paj! Och enkel att göra. Den kommer att bli en "favorit i repris" i vår familj!
Eva
Det funkade bra med majsstärkelse då jag inte hade potatismjöl.
Gunilla
Om man inte har vetegroddar hemma, vad kan man ersätta dem med?
Anna
Hej Anna! Du kan ta t ex havregryn istället för vetegroddar. Vi har dock inte provbakat med att byta ut vetegroddar mot havregryn men det ska gå bra att göra så. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Såååå god!
Carolina
Knaprig, god och lätt att göra! Fungerar med äpple också.
Karin
Knaprig o enkel att göra ,favorit efterrätt !
Helena
Enkel att göra och jättegod. Sommarens populäraste efterrätt!
Barbro
Jag tyckte denna paj var god.
May britt