Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.

Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Ingredienser

30 st
150 g hel skållad mandel
70 g skalade pistagenötter
3 krm salt
2 msk rapsolja
4 färska fikon
30 bitar av knäckebröd (ca 4x4 cm)
1 1/2 msk crema di balsamico
1/2 kruka körvel eller persilja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan jag förbereda nötkrämen ett par dagar före servering? Ska den då stå kallt? /Jenny

    Jenny

    Hej Jenny! Ja, den går fint att förbereda och behöver inte stå kallt. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vispad brie
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med burrata, pistage och citron
    Betyg 4.6 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad sparris med pistagevinägrett
    Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad