UNDER 30 MIN | Enkel

Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Dags för surströmmingspremiär? Servera surströmming på hårt bröd med brynt smör-kräm gjord på crème fraiche, samt klassiska tillbehör till surströmming som kokt potatis, tomat och lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Bryn smöret och låt svalna lite. Vispa ner lite av crème fraichen i taget i smöret och vispa till en slät kräm.
  3. Låt surströmmingen rinna av och rensa den. Skala och skiva silverlöken tunt. Skär potatisen i skivor. Hacka tomaterna.
  4. Bred krämen på brödet. Toppa med potatis, surströmming, lök, tomat och gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk surströmming (à 475 g)
  • 1 silverlök
  • 250 g körsbärstomater
  • hårt tunnbröd
  • 1/2 dl finskuren gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2411 kJ / 576 kCal