Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

5
0
Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Dags för surströmmingspremiär? Servera surströmming på hårt bröd med brynt smör-kräm gjord på crème fraiche, samt klassiska tillbehör till surströmming som kokt potatis, tomat och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Ingredienser

4 portioner
1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
25 g smör
2 dl crème fraiche
1 burk surströmming (à 475 g)
1 silverlök
250 g körsbärstomater
hårt tunnbröd
1/2 dl finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2411 KJ / 576 kCal
Fett 29 g
Salt 11 g
Kolhydrater 48 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden