Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat
Dags för surströmmingspremiär? Servera surströmming på hårt bröd med brynt smör-kräm gjord på crème fraiche, samt klassiska tillbehör till surströmming som kokt potatis, tomat och lök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 kg mandelpotatis eller färskpotatis
25 g smör
2 dl crème fraiche
1 burk surströmming (à 475 g)
1 silverlök
250 g körsbärstomater
hårt tunnbröd
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2411 KJ / 576 kCal
Fett29 g
Salt11 g
Kolhydrater48 g
Protein26 g
Kommentar
Härligt gott men det är väl hårt tunnbröd i både recept och på bild fast i rubriken står det knäcke ;)
Torbjörn
2023-02-16