Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Dags för surströmmingspremiär? Servera surströmming på hårt bröd med brynt smör-kräm gjord på crème fraiche, samt klassiska tillbehör till surströmming som kokt potatis, tomat och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Knäcke med surströmming, brynt smör-kräm och tomat

Ingredienser

4 portioner
1 kg  mandelpotatis eller färskpotatis
25 g  smör
2 dl  crème fraiche
1   burk surströmming (à 475 g)
1   silverlök
250 g  körsbärstomater
hårt tunnbröd
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Härligt gott men det är väl hårt tunnbröd i både recept och på bild fast i rubriken står det knäcke ;)

Torbjörn

2023-02-16

Näringsvärde per portion

Energi2411 KJ / 576 kCal
Fett29 g
Salt11 g
Kolhydrater48 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med surströmming
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klämma med makrill och mandelpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och ägg
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillklämma med mandelpotatis och citronpicklad gurka
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesallad med mandelpotatis
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surströmmingsklämma
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga