Knäcke med lax och gurka
Gurkan hyvlas på längden och får bekanta sig med smakerna från citronen, sockret och dillen. Krämig färskost breds på knaprigt knäcke och ackompanjeras med kallrökt lax och gurkan. Du kan servera mackan som tilltugg, förrätt eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
30 st
1 liten gurka
2 citroner (juice + finrivet skal)
1 msk socker
1 dl hackad dill
2 krm salt
ca 300 g tunt, krispigt knäckebröd
200 g färskost
500 g kallrökt lax i skivor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäcke.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer