Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Knäcke med lax och gurka

Gurkan hyvlas på längden och får bekanta sig med smakerna från citronen, sockret och dillen. Krämig färskost breds på knaprigt knäcke och ackompanjeras med kallrökt lax och gurkan. Du kan servera mackan som tilltugg, förrätt eller på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla gurkan på längden i tunna, fina strimlor med en potatisskalare. Ta inte med kärnorna.
  2. Blanda med citronjuice och -skal, socker, dill och salt. Låt gärna stå en stund i kylen så att smakerna hinner utvecklas.
  3. Bryt knäckebrödet i 30 bitar (för 30 st). Bre färskost på knäckebitarna och lägg på lax. Toppa med citrongurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäcke.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 liten gurka
  • 2 citroner (juice + finrivet skal)
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • ca 300 g tunt, krispigt knäckebröd
  • 200 g färskost
  • 500 g kallrökt lax i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?