Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Knäcke för alla

Med hjälp av detta recept bakar du ett härligt knäcke för alla människor, eftersom detta är ett glutenfritt och laktosfritt recept. Knäckebrödets deg består bland annat av majsmannagryn, malda brödkryddor och glutenfri mjölblandning.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st brödkakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. Värm vatten och olja till fingervärme, 37°C. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt majsgryn och låt blandningen stå några minuter.
  4. Tillsätt brödkryddorna, hjorthornssalt, salt och det mesta av mjölblandningen. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev lite mer mjöl om degen kladdar.
  5. Täck bunken och låt degen jäsa i ca 45 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°C.mSlå upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen väl. Dela först degen i 2 delar och sedan varje del i 15 bitar (för 30 st).
  7. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka med kruskavel eller vanlig kavel. Lägg kakorna direkt på plåt och nagga med en gaffel.
  8. Grädda brödet mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt brödet svalna plant på galler. Förvara brödet torrt och luftigt.

Ingredienser

Portioner: 30 st brödkakor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 4 msk olja
  • 4 dl polenta majsmannagryn
  • 1 msk malda brödkryddor
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk salt
  • 11 dl fin glutenfri mjölblandning med mjölk (11 dl motsvarar ca 660 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer