Harira - köttsoppa
Harira är en köttsoppa som du gör på kalvkött och rotfrukter tillsammans med tomater och kikärter. Köttsoppan kryddas med saffran och buljong vilket ger ett mustigt och smakrikt djup till denna soppa som du serverar med nybakt bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
200 g rotselleri
100 g persiljerot
ca 200 g benfritt kalvkött (eller nötkött)
2 msk olja
400 g skalade tomater (färska eller konserverade)
1 1/4 l vatten eller köttbuljong
salt
vitpeppar
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man kan göra soppan med palsternacka om det är svårt att hitta persiljerot. Och pressa lite citron över den vid servering som man gör i arabiska länder. Lägg också till lite bladpersilja vid slutet av koktiden.
Käte-maria
2008-09-06Mycket smakrik och lätt attgöra.Dock svårt att hitta persilerot,men soppan smakede utmärkt ändå.
Anne-christine
2006-11-07