Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Harira - köttsoppa

Harira är en köttsoppa som du gör på kalvkött och rotfrukter tillsammans med tomater och kikärter. Köttsoppan kryddas med saffran och buljong vilket ger ett mustigt och smakrikt djup till denna soppa som du serverar med nybakt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, rotselleri och persiljerot. Skär löken i klyftor. Skär rotselleri och persiljerot i ca 2 cm stora tärningar. Skär köttet i lika stora bitar.
  2. Värm olja i en gryta, fräs löken guldgul och glansig och låt rotselleri och persiljerot steka med. Lägg i köttet och bryn det hastigt runt om.
  3. Lägg i tomaterna i bitar och häll på vatten eller buljong. Krydda med salt och vitpeppar. Koka sedan upp. Skumma av väl och koka soppan under lock i 20-30 minuter tills köttet är helt mört.
  4. Rör ut saffran i lite het buljong och rör ner i soppan. Låt kikärterna rinna av och tillsätt dem. Koka upp och sjud några minuter innan soppan serveras med ett nybakat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g persiljerot
  • ca 200 g benfritt kalvkött (eller nötkött)
  • 2 msk olja
  • 400 g skalade tomater (färska eller konserverade)
  • 1 1/4 l vatten eller köttbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer