Harira - köttsoppa

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
2
Harira - köttsoppa

Harira är en köttsoppa som du gör på kalvkött och rotfrukter tillsammans med tomater och kikärter. Köttsoppan kryddas med saffran och buljong vilket ger ett mustigt och smakrikt djup till denna soppa som du serverar med nybakt bröd.

Harira - köttsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
200 g rotselleri
100 g persiljerot
ca 200 g benfritt kalvkött (eller nötkött)
2 msk olja
400 g skalade tomater (färska eller konserverade)
1 1/4 l vatten eller köttbuljong
salt
vitpeppar
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 burk kikärtor (à ca 400 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Man kan göra soppan med palsternacka om det är svårt att hitta persiljerot. Och pressa lite citron över den vid servering som man gör i arabiska länder. Lägg också till lite bladpersilja vid slutet av koktiden.

Käte-maria

2008-09-06

Mycket smakrik och lätt attgöra.Dock svårt att hitta persilerot,men soppan smakede utmärkt ändå.

Anne-christine

2006-11-07

Testa liknande recept

Kokt kalv i grapefruktsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiskt dillkött
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockansk sötpotatissallad
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga