Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
72 stTycker dom blev jättebra redan på första försöket! Hade mina i ugnen ungefär 15 minuter tror jag, det var mer än 10 minuter i alla fall. Väldigt få recept som får 5 stjärnor av mig men här är ett av dom!
Vilhelmina
12 stycken, superbra recept
Marianne
Gjorde 8 st och gräddade i 9 min
Malou
Jag ska nog göra dubbel sats och byta ut smör mot olja och socker mot honung.
Thomas
Superbra recept! Jag brukar göra det här varje gång jag ska baka bröd, men det är också jättegott att äta som en macka! Mina barn älskar receptet också🙂
Christian
Mycket bra recept o håller sig saftiga även till dagen efter om man inte ökar på mjölkmängden dvs. Jag mjölar bröden lite lätt innan jag lägger över bakduk o sedan en plåt över det. Lagom platta bröd. Tycker dock att dom blir väl stora och delar degen i 10 delar till 1 kg färs.
Cecilia
Bra recept. Man måste platta ut brödet till den bredd man vill ha, sen sköter jäsningen resten. Bra att göra dubbel sats och lite större bröd!
Peter
Hjälp! När jag penslar på ägget så sjunker de jästa små hamburgerbröden ihop. Jag gjorde en sats till och var superlätt på handen men de sjunker ihop ändå. Varför? Tips på vad jag kan göra istället? Pensla med mjölk eller något annat?
Pia
"Not great, not terrible" Är ungefär så jag skulle beskriva brödet som resulterade av receptet. Absolut ingenting fel på brödet men det känns som om det där lilla extra fattas. Alla kommentarer som har rekommenderat att minska gurkmeja har helt rätt, jag halverade mängden gurkmejan och det kände att det var rätt mängd som lades till. Jag gjorde en dubbel sats och gjorde 10 burgar bröd istället för 12 och kände ärligt talat att de blev jämnt lite för stora så min rekommendation där är att följa receptet första gången. Att platta ut brödena är helt klart bra råd som bör följas, det är kanske därför brödena blev lite stora för min smak.
Alexander
Jättebra recept! Tog lite mer salt o la en plåt över bakduken under andra jäsningen som någon tipsade om. Tycker att ett krm gurkmeja räcker till dubbel sats. En degbit på 100 gram passade fint till en burgare på 150 gram.
Cecilia