Klassiska hamburgerbröd

Betyg 4.6 av 5.475 personer har röstat
Receptet har 72 kommentarer
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl vetemjöl special
1 ägg
1 msk sesamfrön

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

72 st
  • Tycker dom blev jättebra redan på första försöket! Hade mina i ugnen ungefär 15 minuter tror jag, det var mer än 10 minuter i alla fall. Väldigt få recept som får 5 stjärnor av mig men här är ett av dom!

    Vilhelmina

  • 12 stycken, superbra recept

    Marianne

  • Gjorde 8 st och gräddade i 9 min

    Malou

  • Jag ska nog göra dubbel sats och byta ut smör mot olja och socker mot honung.

    Thomas

  • Superbra recept! Jag brukar göra det här varje gång jag ska baka bröd, men det är också jättegott att äta som en macka! Mina barn älskar receptet också🙂

    Christian

  • Mycket bra recept o håller sig saftiga även till dagen efter om man inte ökar på mjölkmängden dvs. Jag mjölar bröden lite lätt innan jag lägger över bakduk o sedan en plåt över det. Lagom platta bröd. Tycker dock att dom blir väl stora och delar degen i 10 delar till 1 kg färs.

    Cecilia

  • Bra recept. Man måste platta ut brödet till den bredd man vill ha, sen sköter jäsningen resten. Bra att göra dubbel sats och lite större bröd!

    Peter

  • Hjälp! När jag penslar på ägget så sjunker de jästa små hamburgerbröden ihop. Jag gjorde en sats till och var superlätt på handen men de sjunker ihop ändå. Varför? Tips på vad jag kan göra istället? Pensla med mjölk eller något annat?

    Pia

  • "Not great, not terrible" Är ungefär så jag skulle beskriva brödet som resulterade av receptet. Absolut ingenting fel på brödet men det känns som om det där lilla extra fattas. Alla kommentarer som har rekommenderat att minska gurkmeja har helt rätt, jag halverade mängden gurkmejan och det kände att det var rätt mängd som lades till. Jag gjorde en dubbel sats och gjorde 10 burgar bröd istället för 12 och kände ärligt talat att de blev jämnt lite för stora så min rekommendation där är att följa receptet första gången. Att platta ut brödena är helt klart bra råd som bör följas, det är kanske därför brödena blev lite stora för min smak.

    Alexander

  • Jättebra recept! Tog lite mer salt o la en plåt över bakduken under andra jäsningen som någon tipsade om. Tycker att ett krm gurkmeja räcker till dubbel sats. En degbit på 100 gram passade fint till en burgare på 150 gram.

    Cecilia

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Majsbröd med spareribs och coleslaw
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vetesurdegsbröd
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baguette
    Betyg 4.6 av 5.224 personer har röstat
    Receptet har 60 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbaguetter till lunchen
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad