Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Klassisk pesto

Gör din egen pesto med detta snabba recept. Mixa bara alla dina ingredienser till en slät röra med en subtil nötsmak före du rör den med olja till rätt konsistens. Din klassiska, hemmagjorda pesto passar till det mesta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör alla ingredienser utom olja och salt i en mixer tills det är finhackat.
  2. Tillsätt olja efterhand till en lagom konsistens.
  3. Smaka av med salt. Peston håller sig ca en vecka i kylen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg men är fri från gluten och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 2 krukor basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • ca 1 dl god olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan