Mandelmusslor med citronkräm
En gammal favorit i ny tappning med en läcker citronkräm som fyllning och toppade med marinerade björnbär.
Ingredienser
ca 10 portioner
Citronkräm
1 dl socker
1 dl färskpressad citronsaft
400 g färskost (av cream cheese-typ)
skal av 1/2 citron
Syltade björnbär
1/2 l färska eller frysta björnbär
2 - 3 dl socker
2 - 3 tsk färskpressad citronsaft
Mandelmusslor
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
100 g mandelmjöl
200 g rumstempererat smör eller margarin (+ extra till formarna)
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Gör så här
Tips
Köp färdiga mandelmusslor och fyll med citronkräm och syltade björnbär.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag håller med om att det inte är något bra recept. Det ska vara 4 dl mjöl och ett ägg och 2-3 droppar bittermandel. Min deg höll inte ihop när jag klar så jag blanda i ett ägg också. Googla på Fredriks fika istället, där finns ett bra recept.
Helena
2022-12-18Jag och sambon gör enbart mandelmusslorna, och istället för 10-11 st så får vi ut 30-35 talet! Perfekt recept med mindre socker och äggfritt!
Zara
2022-12-17Degen håller ju inte alls ihop, hur ska man kunna kavla ut den då?
Carina
2022-12-16