Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klassisk mandelmussla på nytt sätt

En gammal favorit i ny tappning. Gör som mormor och bjud på härliga mandelmusslor. Här toppade med en läcker citronkräm och härligt marinerade björnbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citronkräm: Koka ihop sockret och citronsaften till en sirap, cirka 10–15 min. Kyl ner och rör sedan ihop med färskost och citronskal.
  2. Syltade björnbär: Blanda ihop bär, socker och citronsaft och låt dra i minst 30 min innan servering.
  3. Mandelmussor: Arbeta samman mjöl, socker, mandelmjöl och smör till en deg, låt vila i kylen i minst en timme. Smörj formarna med smör. 
  4. Kavla ut degen i längder, skär i bitar, tryck ut degbitarna i formarna, skär av överflödig deg. 
  5. Grädda i 200°C i 8–10 min, ta ut och låt svalna. 
  6. Vid servering: Fyll med citronkräm och toppa med syltade björnbär.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

Köp färdiga mandelmusslor och fyll med citronkräm och syltade björnbär.

Ingredienser

Portioner: ca 10
Citronkräm
  • 1 dl socker
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • 400 g färskost (av cream cheese-typ)
  • skal av 1/2 citron
Syltade björnbär
  • 1/2 l färska eller frysta björnbär
  • 3 dl socker
  • 3 tsk färskpressad citronsaft
Mandelmusslor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 200 g rumstempererat smör eller margarin (+ extra till formarna)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?