Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Klassisk korvkaka

Ett klassiskt recept på mättande och god korvkaka. Du gör kakan av ungnöts- eller grislever, risgryn, mjölk, lök, fläskfärs, ägg och russin. Servera den härliga korvkakan varm med rårörda lingon och skirat smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet och lägg ner grynen. Koka i 10 minuter (15 minuter för korngryn). Späd med mjölken och koka ytterligare 20 minuter (30 minuter för korngryn) på svag värme. Låt gröten svalna. 
  2. Skölj levern och skär bort hinnor och blodådror. För en mildare leversmak, låt ev levern dra i mjölk upp till 1 dygn i kyl. Skär levern i bitar.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. 
  5. Mixa lever, lök, fläskfärs, sirap, mejram, ägg, russin, ingefära, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt gröten. 
  6. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Ställ in i ugnen i ca 45 minuter. Servera varm med rårörda lingon och skirat smör.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g ungnöts- eller grislever
  • 2 dl vatten
  • 1 dl risgryn (eller korngryn)
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 1 liten gul lök
  • 100 g fläskfärs
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk mejram
  • 2 ägg
  • 1 dl russin
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer