En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept. Jag tar dock bara vispgrädde, inte mjölk, blir mer smak och mer krämig. Gör bara Janssons till jul, så då kan man använda vispgrädde med gott samvete.
Carina
2022-12-23Ska allt ansjovisspad med i Janssons frestelse den s k klassiska?!
Elsa
2022-12-19Hej Elsa! Ja i detta recept har vi använt allt spad. Om du vill ha lite mildare och mindre salt Janssons frestelse kan du utesluta lite ansjovis alt att du inte häller i allt spad när du ska koka upp grädde och ansjovisspad (i steg 3) utan smakar av så det blir den sälta du vill ha. Men tänk på att potatis kräver en del salt. Lycka till med gratängen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-12-22Jättegod och enkel att göra. Krämig!
Madeleine
2022-04-16