Klassisk Janssons frestelse

Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
12
Klassisk Janssons frestelse

En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Klassisk Janssons frestelse

Ingredienser

8 bufféportioner
3 gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
5 msk smör
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde (40%)
2 dl mjölk
2 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott men precis som några tidigare recensenter skriver så använder jag bara grädde och jag minskade ner receptet till 1/3 eftersom att det bara är jag som äter denna delikatess här hemma. OBS!! VIKTIGT TIPS OM MAN ANVÄNDER LAKTOSFRI GRÄDDE (enligt min erfarenhet) måste man räkna närmare dubbla tiden i ugn för att det ska ta ihop och bli krämigt. Jag hoppas det tipset räddar någon inför "jul-janssonsen" :)

Jeanette

2024-12-04

Den blir så himla god med fast potatis som går länge i ugnen. Ersätter precis som många andra mjölken med grädde och har inte fullt så mycket ansjovisspad i grädden. Det här receptet får topp-poäng!

Pär

2024-03-18

väldigt god, ingen mjölk bara grädde. Bra konsistens. blev godare och godare.

Agneta

2023-12-29

Näringsvärde per bufféportion

Energi2087 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
592 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel Janssons frestelse
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga