Klassisk Janssons frestelse 

Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
11
Klassisk Janssons frestelse 

En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Klassisk Janssons frestelse 

Ingredienser

8 bufféportioner
3   gula lökar
1 1/2 kg  fast potatis
5 msk  smör
3   burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl  vispgrädde (40%)
2 dl  mjölk
2 msk  ströbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vispgrädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, vispgrädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Den blir så himla god med fast potatis som går länge i ugnen. Ersätter precis som många andra mjölken med grädde och har inte fullt så mycket ansjovisspad i grädden. Det här receptet får topp-poäng!

Pär

2024-03-18

väldigt god, ingen mjölk bara grädde. Bra konsistens. blev godare och godare.

Agneta

2023-12-29

Gjorde exakt som det stod i receptet Men tycker den blev vattnig.

Kristina

2023-12-24

Näringsvärde per portion

Energi2087 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
580 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel Janssons frestelse
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga