Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Klassisk Janssons frestelse 

En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala lök och potatis. Skiva löken tunt och fräs den i 2 msk av smöret (för 8 bufféportioner) i en stekpanna tills den mjuknar utan att den får färg. Skär potatisen i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form, ca 22 x 30 cm (för 8 bufféportioner). Börja och avsluta med potatis. Koka upp grädden och mjölken. Blanda med anjovisspadet och häll i formen. Strö över ströbrödet och klicka på resten av smöret.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 1 1/2–2 timmar. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vispgrädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, vispgrädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 3 gula lökar
  • 1 1/2 kg fast potatis
  • 5 msk smör
  • 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 4 dl vispgrädde (40%)
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer