Klassisk inlagd sill

Betyg 2.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Klassisk inlagd sill

Denna klassiska inlagda sill är så nära äkta husmanskost man kan komma! Koka ihop din lag med bland annat lök och peppar och varva den sedan med den salta sillen i en burk. Din sill smakar bäst om den får dra till sig minst ett dygn före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Klassisk inlagd sill

Ingredienser

10 portioner
2 förpackningar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Blir osäker pga mängdangivningen av sill - vore det inte bätttre att ange vikten sill i stället för burkens vikt? Så kan man välja själv vilken sill man vill använda. (Abbas nya plastförpackningar innehåller totalt 420 g varav 190 g sill....)

    Knut

    Hej Knut! Mängden sill är samma i båda sorternas förpackning. Men självklart kan vi ändra i receptet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Citron- och pepparrotssill
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasmästarsill
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssill
    Betyg 3.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd sill med dragon och fänkål
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad