Klassisk gubbröra med ansjovis

Betyg 2.5 av 5.1325 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Klassisk gubbröra med ansjovis

Gubbröra med ansjovis är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis, dill, gräslök och ansjovisfiléer. Servera den gärna med knäckebröd eller rostat bröd. Röran passar perfekt till midsommarfirandet, påskbuffén eller julbordet.

Klassisk gubbröra med ansjovis

Ingredienser

4 portioner
2 kalla hårdkokta ägg
4 medelstora kalla kokta potatisar
100 g ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

36 st
  • Blev jättegott! Använde löksill och Branteviksill.

    Fia

  • Blä :(

    Per

  • Jättegod! jag hoppar över både creme fraiche och kaviar och tar i lite mer majo i stället. Blir perfekt!

    Helene

Näringsvärde per portion

Energi965 KJ / 231 kCal
Fett13.8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater17.4 g
Protein8.6 g

Testa liknande recept

  • Gubbröra med matjessill
    Betyg 4.4 av 5.241 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gubbröra
    Betyg 2.2 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gubbröra på pumpernickel
    Betyg 2.5 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snittar med gubbröra
    Betyg 2.6 av 5.301 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nubberöra
    Betyg 4 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hjälmaregös med Närkeröra
    Betyg 2.7 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad