Klassisk crème Ninon
![Klassisk crème Ninon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Lyxig crème Ninon med angenäma smaker av schalottenlök, gröna ärter, persilja och vitt vin. Du serverar din crème Ninon i varma tallrikar och sedan häller du effektfullt på en skvätt mousserande vin. Bröd och oststänger passar utmärkt som tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
![Klassisk crème Ninon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 morot
1 l hönsbuljong (tärning+vatten)
4 persiljekvistar
2 dl torrt vitt vin
500 g djupfrysta gröna ärtor
1 dl crème fraiche
salt
malen vitpeppar
37 cl mousserande torrt vitt vin eller champagne
För alla
kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer