Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Klassisk crème Ninon

Lyxig crème Ninon med angenäma smaker av schalottenlök, gröna ärter, persilja och vitt vin. Du serverar din crème Ninon i varma tallrikar och sedan häller du effektfullt på en skvätt mousserande vin. Bröd och oststänger passar utmärkt som tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär lök och morot i bitar. Koka dem i buljongen med persiljekvistarna och vinet i 30 minuter. Sila och häll tillbaka.
  2. Koka ärterna i 5 minuter, sila och kör dem i mixer tillsammans med lite av buljongen.
  3. Häll i resten av buljongen, koka upp soppan och vispa i crème fraiche. Krydda och smaka av.
  4. Vid serveringen häller man först soppan i varma tallrikar (värm dem några minuter i 75°C varm ugn på gallret) och sedan häller man i en skvätt mousserande vin. Servera med bröd eller oststänger.

För alla

kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. 
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 l hönsbuljong (tärning+vatten)
  • 4 persiljekvistar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 500 g djupfrysta gröna ärter
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 37 cl mousserande torrt vitt vin eller champagne
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?